Obecny czas: 11 Wrz 2010, 02:52

Podróż do Sztokhlomu, proszę o pomoc!

Masz pytanie na temat warunków na szwedzkich kempingach, w ośrodkach wypoczynkowych i domkach letniskowych? A może chcesz dowiedzieć się czegoś jeszcze innego? Możesz zrobić to tutaj.

Podróż do Sztokhlomu, proszę o pomoc!

Postprzez Tofik66 03 Lip 2010, 20:11

Witam!

Mam zamiar wybrać się do Sztokholmu na początku sierpnia. Od paru dni już szukam różnych opcji dojazdu z Tychów (pod Katowicami, bo tu właśnie mieszkam :) do Sztokhomu, ale na razie nie znalazłem nic konkretnego. Dodam że nie mam prawa jazdy, ale mam za to rower i rozpatruje nawet dojazd z Karlskronii do stolicy właśnie na nim, ale wszystko zależy od tego co bardziej będzie mi się opłacało. Szukałem jakiś tani lotów ale niestety nic z tego.
Znalazłem rowerową ofertę StenaLine, która oferuje przejazd z rowerem w dwie strony za 269 zł, do tego koszt dojazdu do Gdyni z mojego miasta to około 30 zł (ulgowy).
Więc wiem jak tanim kosztem mogę dostać się z rowerem do Karlskronii, ale teraz pojawiają się problemy!
Czy możecie poradzić mi co mogę zrobić dalej? Czy opłaca mi się jechać na rowerze do samego Sztokholmu czy lepiej jechać jakimś tanim pociągiem, lub autobusem?
A może radzicie jakieś inne środki transportu?

Bardzo proszę o pomoc...
Pozdrawiam
Tofik66
Tofik66
Młody Wiking

Dołączenie: 03 Lip 2010, 19:58

Re: Podróż do Sztokhlomu, proszę o pomoc!

Postprzez iza 04 Lip 2010, 20:27

www.wizzair.com lata z Katowic.
jak maja promocje to bilet w 2 strony za 50 zl mozna kupic :-)
www.poloniainfo.se Najwiekszy portal polonijny w Szwecji.

artykul: http://www.poloniainfo.se/artykul.php?id=1273
Awatar użytkownika
iza
Wiking Weteran

Dołączenie: 19 Lip 2004, 12:08
Miejscowość: Sztokholm (Wroclaw)

Re: Podróż do Sztokhlomu, proszę o pomoc!

Postprzez Tofik66 05 Lip 2010, 10:51

Hmm... Sprawdzałem ceny i wychodzi że w dwie strony mogę lecieć za 380 zł (bez bagażu) i 516 zł (z bagażem).
Licząc 270 zł za prom do Karlskronii + ok 70 zł za dojazd do Gdyni z mojego miasta, daje nam to już 340 zł a trzeba doliczyć jeszcze koszty dojazdu z Karlskronii do Sztokholmu. Więc różnica nie jest aż tak straszna. (Tylko to 68 zł za bagaż boli mnie w portfel, a bez bagażu to kiepski pomysł).
A może, możecie poradzić mi jeszcze coś innego żeby jak najbardziej zaoszczędzić?
Tofik66
Młody Wiking

Dołączenie: 03 Lip 2010, 19:58

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość